Ladyshave Bäst i Test 2024: Vilken passar dig?

Ladyshave Bäst i Test 2024: Vilken passar dig?

author avatar

Anders Lindsborg

Mar 15, 2024   •  12 min lästid

Innehållsförteckning

Efter att ha testat många olika lady shave, jämfört deras prestanda och funktioner så har vi en vinnare i vårt bäst i test - Philips SatinShave Essential HP6341. Vi på Compira presenterar även vilken butik som erbjuder dig det bästa priset idag samt ett antal andra ladyshavers som kanske passar dig bättre? Vad är en lady shave? Vad bör man tänka på?

Översikt över våra favoriter

När det gäller att hitta den perfekta ladyshavern finns det många alternativ att välja mellan. Men vi har gjort jobbet åt dig och granskat de bästa ladyshavers på marknaden. Oavsett om du är ute efter en budgetvariant eller en premiumrakapparat, har vi alternativ för dig.

Här är några av de bästa ladyshaverna på marknaden:

 1. Mest prisvärd: Philips SatinShave Essential HP6341
 2. Bästa för långvarig användning: Philips SatinShave Advanced BRL130
 3. Bästa multifunktionella: Braun Silk-épil LS 5160
 4. Bästa premium: Braun Silk-épil 9-890

Dessa alternativ ger dig den bäst behagliga och effektiva rakningsupplevelsen tack vare deras ergonomiskt handtag, och har även blivit utnämnda till bäst i test.


Philips SatinShave Essential HP6341 - Bästa prisvärd ladyshaver


Philips SatinShave Essential HP6341

Philips SatinShave Essential HP6341 är en populär ladyshaver som erbjuder enkel och smidig rakning för kvinnor. Den är designad för att användas både torrt och vått, vilket gör den flexibel för användning i duschen eller för snabba touch-ups. Denna ladyshaver har en slank design som gör den enkel att hantera, och den trådlösa funktionen ger god rörlighet under användning.

Fördelar:

 • Flexibel användning: Kan användas torrt eller vått, vilket ger användaren friheten att välja baserat på personliga preferenser och behov.
 • Skonsam mot huden: SatinShave Essential är designad för att vara skonsam mot huden, vilket minskar risken för irritation. Det är en viktig faktor för användare med känslig hud.
 • Trådlös och portabel: Enheten är lätt och trådlös, vilket gör den enkel att använda och bära med sig på resor.
 • Prisvärd: Philips SatinShave Essential HP6341 erbjuder god valuta för pengarna, vilket gör den till ett attraktivt val för de som inte vill spendera för mycket på en ladyshaver.

Nackdelar:

 • Batteritid: Batteritiden kan vara en begränsning för vissa användare. Det är viktigt att planera för laddning i tid för att inte stå utan en fungerande enhet när den behövs som mest.
 • Effektivitet: Vissa användare rapporterar att de behöver gå över samma område flera gånger för att uppnå önskat resultat, vilket kan vara tidskrävande jämfört med andra modeller eller metoder för hårborttagning.
 • Bladbyte: Som med alla rakapparater, behöver bladen bytas ut regelbundet för att behålla en hög prestandanivå. Detta kan vara en extra kostnad och ett underhållsbehov att ta hänsyn till.

Sammanfattningsvis är Philips SatinShave Essential HP6341 en prisvärd och användarvänlig ladyshaver som erbjuder skonsam rakning för kvinnor. Medan den har sina begränsningar, som batteritid och behovet av flera drag över samma område, är dess fördelar som flexibilitet och skonsamhet mot huden starka skäl till dess popularitet.


Bästa pris på Philips SatinShave Essential HP6341Philips SatinShave Advanced BRL130 - Bästa för långvarig användning


Philips SatinShave Advanced BRL130

Philips SatinShave Advanced BRL130 är en ladyshaver som erbjuder en nära och skonsam rakning, anpassad för kvinnor. Dess design och funktionalitet är utformade för att ge en behaglig användarupplevelse, oavsett om det handlar om torr eller våtrakning. Den flytande rakhuvudet anpassar sig efter kroppens konturer, vilket minskar risken för skärsår och irritation. Philips SatinShave Advanced BRL130 är utrustad med skärblad i pärlemor, vilket bidrar till en extra mjuk beröring mot huden.

Ett av de största plusen med denna ladyshaver är dess ergonomiska design, som gör den enkel att hantera även i duschen. Den trådlösa designen och den långa batteritiden gör den ytterligare praktisk och användarvänlig. Däremot kan priset upplevas som något högt jämfört med enklare modeller på marknaden, men för den som söker kvalitet och hållbarhet kan detta vara en väl värd investering.

En nackdel som vissa användare kan uppleva är att den inte alltid fångar upp alla hårstrån vid första försöket, vilket kan kräva flera drag över samma område. Trots detta är Philips SatinShave Advanced BRL130 ett utmärkt val för den som söker en skonsam och effektiv rakningsupplevelse, med en touch av lyx i vardagen.

Fördelar

 • Skonsam mot huden
 • Våt och torr användning
 • Flexibelt rakhuvud
 • Trådlös och portabel
 • Ergonomisk design

Braun Silk-épil LS 5160 - Bästa multifunktionella ladyshaver


Braun Silk-épil LS 5160

Braun Silk-épil LS 5160 är designad för att erbjuda en skonsam och effektiv rakning för kvinnor, och anpassar sig väl för användning både på kropp och ansikte. Dess teknologi och design är avsedda för att minska hudirritation och erbjuda en nära rakning. Den kommer med olika tillbehör som gör det möjligt att trimma och forma hår på kroppen med precision, perfekt för tex bikinilinjen.

Den kan användas både torrt och vått, vilket ger ytterligare mångsidighet och gör det möjligt för användare att välja mellan en snabb torrrakning eller en mer grundlig våtrakning i duschen.

En av de mest framstående fördelarna med Braun Silk-épil LS 5160 är hur den är utformad för att vara skonsam mot huden, vilket är ett stort plus för dem med känslig hud. Den glider smidigt över huden och minskar risken för irritation och inåtväxande hårstrån.

Fördelar:

 • Flexibel användning torrt eller vått, vilket passar olika behov och situationer.
 • Skonsam mot huden, minskar risken för irritation och inåtväxande hår.
 • Trådlös och lätt, vilket gör den enkel att hantera och idealisk för resor.
 • Olika tillbehör förbättrar produktens mångsidighet.

Nackdelar:

 • Kan kräva flera drag över samma område för att fånga upp alla hårstrån, vilket kan vara tidskrävande.
 • Batterilivslängden kan vara begränsad, vilket kan vara ett hinder för längre användningssessioner utan återladdning.
 • Priset kan upplevas som högt jämfört med enklare rakapparater, även om kvaliteten och mångsidigheten ofta motiverar kostnaden.

Bästa pris på Braun Silk-épil LS 5160Philips Series 6000 BRL136


Philips Series 6000 BRL136

Philips Series 6000 BRL136 är en ladyshaver designad för att ge en skonsam och nära rakning på både ben och kropp. Med sitt flexibla rakhuvud som följer kroppens konturer, erbjuder den en bekväm rakning med minimal risk för irritation. Denna ladyshaver är utrustad med funktioner som är avsedda för att skydda huden, inklusive mjuka kuddar runt skärbladen för att undvika skärsår. BRL136 är lämplig för både torr och våt användning, vilket gör den mångsidig och enkel att integrera i din personliga hygienrutin.

Fördelar:

 • Skonsam mot huden
 • Flexibelt rakhuvud
 • Våt och torr användning
 • Lång batteritid

Nackdelar:

 • Kunde vara effektivare på tunna fina hår

Bästa pris på Philips Series 6000 BRL136


Vad är en Lady shave?

En ladyshave är en elektrisk rakapparat designad specifikt för kvinnor för att avlägsna oönskat hår från kroppen, såsom ben, underarmar och bikinilinjen. Dessa enheter är utformade för att vara skonsamma mot huden och minska risken för irritation, skärsår och inåtväxande hårstrån som kan uppstå med traditionella rakhyvlar. En Ladyshave kan användas torrt eller vått, beroende på modell, vilket ger flexibilitet för användaren att välja baserat på personlig preferens och behov.

Vad man ska tänka på när man köper en ladyshave:

 • Användning (torr eller våt): Kontrollera om apparaten är designad för både torr och våt användning. En våt- och torrshaver erbjuder mer flexibilitet då den kan användas under duschen.
 • Hudkänslighet: Om du har känslig hud, leta efter en shaver som har hypoallergena blad och skonsamma rakningstekniker för att minimera irritation.
 • Batteritid: Se till att batteritiden är tillräcklig för dina behov. En bra trådlös shaver bör ha tillräckligt med batteritid för flera användningar på en enda laddning.
 • Tillbehör: Vissa ladyshavers kommer med tillbehör som trimmerhuvuden för bikinilinjen och andra känsliga områden. Dessa kan vara mycket användbara för en mer anpassad rakning.
 • Underhåll: Fundera på hur enkel enheten är att rengöra. Vattentäta shavers kan ofta sköljas rena under rinnande vatten.

Hur man tar hand om sin ladyshaver:

 • Rengöring efter varje användning: Det är viktigt att rengöra din ladyshave efter varje användning för att hålla den i gott skick och förlänga dess livslängd. De flesta enheter kan sköljas rena under rinnande vatten. Följ tillverkarens instruktioner för bästa resultat.
 • Byt ut bladen regelbundet: För att behålla en skarp och effektiv rakning, bör bladen eller rakhuvudena bytas ut enligt tillverkarens rekommendationer. Slöa blad kan dra i hårstrån och orsaka hudirritation.
 • Laddning: Se till att din enhet är ordentligt laddad innan användning för bästa prestanda. Följ tillverkarens instruktioner för laddning och förvaring för att maximera batteriets livslängd.
 • Förvaring: Förvara din ladyshaver på en torr och ren plats. Om den kommer med en förvaringsväska eller -hållare, använd dessa för att skydda enheten från damm och skador.

Att välja rätt ladyshaver och ta hand om den på rätt sätt kan göra en stor skillnad i din rakningsrutin, bidra till en smidigare och mer behaglig upplevelse, och hjälpa dig att hålla din hud i gott skick.


Ladyshave eller Epilator?

Ladyshave

En ladyshave är i princip en elektrisk rakhyvel. Den trimmar hårstrån vid hudytan utan att ta bort roten. Detta gör processen relativt smärtfri jämfört med andra metoder för hårborttagning. En Ladyshave kan användas både torrt och vått, beroende på modellen, och är utmärkta för snabb och smidig hårborttagning. Dock är resultatet av en ladyshaver temporärt, eftersom hårstråna snabbt börjar växa ut igen, vanligtvis inom några dagar.

Epilator

En epilator drar ut hårstrån från roten med hjälp av små pincetter eller rullande skivor. Detta kan vara obekvämt eller smärtsamt, särskilt de första gångerna det används, men resultatet varar längre än rakning. Hårstrån som återväxer efter epilering är ofta finare och mindre märkbara, och med tiden kan hårväxten minska. Epilatorer kan användas på olika delar av kroppen, inklusive ben, armar, ansikte och bikinilinje. Vissa modeller är också lämpliga för våt och torr användning.

Skillnader mellan en Ladyshave och en Epilator

 • Metod för hårborttagning: Ladyshavers trimmer hårstrån vid hudytan, medan epilatorer drar ut hårstråna från roten.
 • Smärta och komfort: Rakning med en ladyshaver är vanligtvis smärtfritt, medan användning av en epilator kan orsaka obehag eller smärta, särskilt första gångerna.
 • Varaktighet av resultat: Eftersom epilatorer tar bort hår från roten, varar resultaten längre jämfört med rakning, där håren börjar växa ut igen inom några dagar.
 • Hudirritation: Båda metoderna kan orsaka hudirritation, men risken varierar beroende på hudtyp och teknik. Epilering kan leda till inåtväxande hår och rodnad, medan rakning kan orsaka skärsår och rakfinnar om inte försiktighet iakttas.

Beroende på din smärttröskel, önskad varaktighet av resultat och specifika behov, kan antingen en ladyshaver eller en epilator vara ett bättre val för din hårborttagningsrutin.


Vanliga frågor och svar