Bästa brusreducerande hörlurar – 5 hörlurar i vårt bäst i test

Bästa brusreducerande hörlurar – 5 hörlurar i vårt bäst i test

author avatar

Anders Lindsborg

May 15, 2023   •  16 min lästid

Innehållsförteckning

Välkommen till en tystare värld: Brusreducerande hörlurar

Har du någonsin önskat att du kunde trycka på en knapp och plötsligt försvann allt oönskat ljud runt omkring dig? Kanske när du sitter på ett bullrigt kontor eller på en flygning med gråtande barn i bakgrunden. Tänk om det fanns ett magiskt verktyg för att slippa allt detta oljud? Nå, du behöver inte längre drömma – lösningen finns redan, och den kallas brusreducerande hörlurar.

Vad är brusreducerande hörlurar?

Brusreducerande hörlurar är inte bara ett vanligt par hörlurar. De är utrustade med en speciell teknik som kallas aktiv brusreducering (ANC) som är designad för att dämpa eller eliminera oönskat bakgrundsljud. Tänk dig att du har en liten, osynlig superhjälte som sveper in dina öron och håller borta allt oljud. Det är i princip vad ANC gör!


Bästa brusreducerande hörlurar

Varför behöver du brusreducerande hörlurar?

Det finns flera anledningar till att brusreducerande hörlurar kan vara en riktig game changer för dig:

 1. Fokus: Med ANC-teknik kan du fokusera på ditt arbete eller din favoritmusik utan störande bakgrundsljud.
 2. Avslappning: Om du vill koppla av och varva ner är brusreducerande hörlurar perfekta för att skapa din egen lilla oas av lugn och ro.
 3. Resande: Om du pendlar eller reser mycket kommer ANC-hörlurar att göra din resa mycket trevligare och mindre tröttsam.

Målet med det här inlägget

I den här artikeln kommer vi att granska de fem bästa brusreducerande hörlurarna på marknaden. Vi ska gå igenom deras design, komfort, ljudkvalitet, brusreducering, batteritid, anslutningsmöjligheter och värde för pengarna. På så sätt kan du fatta ett välgrundat beslut när du väljer ditt perfekta par hörlurar. Men innan vi dyker in i detaljerna, låt oss prata lite om vad vi har letat efter när vi valde dessa fem fantastiska hörlurar.

Kriterier för att välja de bästa brusreducerande hörlurarna

När vi valde våra topp 5 brusreducerande hörlurar fokuserade vi på följande kriterier:

 1. Effektiv brusreducering: Det är själva kärnan i vad vi letar efter, så det är viktigt att hörlurarna faktiskt kan blockera oönskat ljud.
 2. Ljudkvalitet: Vi vill ju inte bara ha tystnad – vi vill också ha fantastiskt ljud när vi lyssnar på musik, poddar eller tittar på filmer.
 3. Design och komfort: Ingen vill bära obekväma hörlurar, så vi har letat efter produkter som är både snygga och bekväma att bära under längre perioder.
 4. Batteritid: Om du planerar att använda dina hörlurar under längre resor eller arbetsdagar är det viktigt att de håller laddningen hela vägen.
 5. Anslutningsmöjligheter: Vi lever i en trådlös värld, men det är fortfarande viktigt att ha bra anslutningsalternativ för olika enheter och situationer.
 6. Pris och värde för pengarna: Vi vill hitta hörlurar som erbjuder bästa möjliga kvalitet och prestanda för priset.

Nu när vi har täckt de viktigaste kriterierna är det dags att dyka in i våra topp 5 bästa brusreducerande hörlurar och se vad de har att erbjuda. I den här recensionen kommer vi att gå igenom varje modell noggrant och jämföra dem för att hjälpa dig att hitta den perfekta lösningen för dina behov.

Håll i hatten och förbered dig på att upptäcka en helt ny värld av ljudkvalitet och komfort! Vi lovar att det kommer att bli en resa värd att minnas.Sony WH-1000XM4 brusreducerande hörlurar

Sony WH-1000XM4 – Kungen av brusreducering

Design och komfort

Sony WH-1000XM4 har en elegant och modern design som kommer att få dig att se både stilmedveten och teknikintresserad ut. Dessa hörlurar är tillverkade av högkvalitativa material och känns både lyxiga och hållbara. De är också riktigt bekväma att bära tack vare de mjuka kuddarna och den justerbara huvudbygeln. Känslan av att bära dessa hörlurar är som att svepa in dina öron i ett par mysiga tofflor – de kommer att tacka dig för det!

Ljudkvalitet och brusreducering

Sony WH-1000XM4 är kända för sin utmärkta ljudkvalitet och brusreducering. De levererar verkligen på detta område med kristallklart ljud och imponerande bas. Det är som att ha en privat konsert direkt i ditt huvud! Dessutom är den aktiva brusreduceringen riktigt effektiv och kan blockera även mycket höga ljud, som motorbuller eller tåg.

Batteritid och anslutningsmöjligheter

Batteritiden på Sony WH-1000XM4 är imponerande, med upp till 30 timmars speltid på en enda laddning. Du kan resa jorden runt utan att oroa dig för att dina hörlurar ska dö mitt i din favoritlåt. Anslutningsmöjligheterna är också generösa, med både Bluetooth och NFC-stöd för enkel parning med dina enheter.

Pris och värde för pengarna

Sony WH-1000XM4 är inte det billigaste alternativet på marknaden, men med tanke på dess prestanda, komfort och kvalitet är det definitivt värt investeringen. Om du är beredd att spendera lite extra för att få den bästa upplevelsen är detta det självklara valet.Bose Noise Cancelling Headphones 700

Bose Noise Cancelling Headphones 700 – Elegans möter prestanda

Design och komfort

Bose Noise Cancelling Headphones 700 erbjuder en distinkt och sofistikerad design som kombinerar stil och funktionalitet. Med en slät, kontinuerlig huvudbygel och smidiga, ovala kåpor har dessa hörlurar en modern och elegant estetik. Utöver deras utseende, är Bose 700 otroligt bekväma att bära tack vare generöst vadderade öronkuddar och en justerbar huvudbygel som säkerställer en perfekt passform.

Ljudkvalitet och brusreducering

Bose är känt för sin ljudkvalitet, och Noise Cancelling Headphones 700 lever verkligen upp till förväntningarna. De erbjuder ett klart och detaljerat ljud som låter dig njuta av alla nyanser i din musik. Den aktiva brusreduceringen är också mycket effektiv, vilket skapar en oas av lugn oavsett hur livligt din omgivning är.

Batteritid och anslutningsmöjligheter

Bose 700 erbjuder en batteritid på upp till 20 timmar, vilket ger dig gott om tid att njuta av din favoritmusik eller poddar utan att behöva ladda hörlurarna ständigt. När det gäller anslutningsmöjligheter, har dessa hörlurar både Bluetooth och USB-C, vilket gör det enkelt att para ihop dem med dina enheter och snabbt ladda batteriet.

Pris och värde för pengarna

Bose Noise Cancelling Headphones 700 ligger i det högre prissegmentet, men deras höga kvalitet, prestanda och komfort gör dem till en värd investering. Om du är villig att lägga lite extra pengar på en högkvalitativ ljudupplevelse som kombinerar stil och bekvämlighet, är Bose 700 ett utmärkt val.


Sennheiser Momentum 4 Wireless

Sennheiser Momentum 4 Wireless – Klassiskt möter modernt

Design och komfort

Sennheiser Momentum 4 Wireless kombinerar klassisk design med modern teknik. Dessa hörlurar har en snygg och tidlös look med en läderklädd huvudbygel och metalliska detaljer. Men låt dig inte luras av deras vintage-utseende – dessa hörlurar är fullpackade med funktioner för dagens musikälskare. Komforten är också hög, med mjuka och ventilerande öronkuddar som gör att du kan bära dem under långa perioder utan att känna obehag.

Ljudkvalitet och brusreducering

Sennheiser är känt för sin utmärkta ljudkvalitet, och Momentum 4 Wireless är inget undantag. De erbjuder ett varmt och detaljerat ljud som kommer att imponera även de mest kräsna lyssnarna. Brusreduceringen är också effektiv, även om den kanske inte är lika kraftfull som vissa av de andra modellerna på vår lista. Men om ljudkvalitet är din främsta prioritet kommer du inte att bli besviken.

Batteritid och anslutningsmöjligheter

Momentum 4 Wireless erbjuder en respektabel batteritid på upp till 17 timmar, vilket är mer än tillräckligt för en hel dags användning. Anslutningsmöjligheterna inkluderar Bluetooth 5.0, vilket säkerställer en stabil och snabb anslutning till dina enheter. Dessutom finns det en USB-C-port för laddning och en 3,5 mm ljudingång för de gånger du vill använda hörlurarna med sladd.

Pris och värde för pengarna

Sennheiser Momentum 4 Wireless är inte det billigaste alternativet, men med tanke på deras kvalitet och prestanda får du mycket värde för pengarna. Om du är ute efter en kombination av klassisk design och högkvalitativt ljud är detta ett utmärkt val.Apple AirPods Max

Apple AirPods Max – Ett lyxigt alternativ från teknikgiganten

Design och komfort

Apple AirPods Max representerar teknikjättens första steg in i over-ear hörlurarnas värld, och de gör det med imponerande stil. Designen är distinkt och modern, med en sömlös konstruktion och ett urval av iögonfallande färger att välja mellan. Bekvämligheten är också hög, med minnesskumklädda öronkuddar och en ventilerad, nätklädd huvudbygel som fördelar trycket jämnt över huvudet.

Ljudkvalitet och brusreducering

Apple är kända för sin innovativa teknik, och AirPods Max levererar verkligen när det gäller ljudkvalitet och brusreducering. Dessa hörlurar erbjuder ett klart och balanserat ljud som passar alla genrer. Den aktiva brusreduceringen är också imponerande, vilket gör att du kan njuta av din musik utan att störas av omgivningens ljud.

Batteritid och anslutningsmöjligheter

AirPods Max erbjuder en batteritid på upp till 20 timmar, vilket ger dig gott om tid att lyssna på din favoritmusik eller poddar. När det gäller anslutningsmöjligheter är dessa hörlurar utrustade med Apples egen H1-chip, vilket garanterar en sömlös och stabil anslutning till dina Apple-enheter. Dessutom finns det en USB-C-port för snabb laddning.

Pris och värde för pengarna

Apple AirPods Max ligger i det högre prissegmentet, men deras kvalitet, prestanda och design rättfärdigar priset för dem som är villiga att investera i ett lyxigt alternativ. Om du är ett fan av Apple-produkter och vill ha over-ear hörlurar som matchar din teknikuppsättning är detta det perfekta valet för dig.Bang & Olufsen Beoplay HX

Bang & Olufsen Beoplay HX – Skandinavisk design och enastående prestanda

Design och komfort

Bang & Olufsen Beoplay HX kombinerar skandinavisk design med överlägsen ljudkvalitet. Dessa hörlurar är en fröjd för ögat med sina rena linjer och lyxiga materialval, inklusive äkta läder och aluminium. Bekvämligheten har inte heller försummats, med mjuka öronkuddar och en flexibel huvudbygel som anpassar sig efter din huvudform för en perfekt passform.

Ljudkvalitet och brusreducering

Som förväntat från Bang & Olufsen levererar Beoplay HX en fantastisk ljudupplevelse. Deras ljudkvalitet är rik och detaljerad, vilket ger dig möjlighet att uppskatta varje nyans i din musik. Den adaptiva brusreduceringen är också effektiv och kan justeras för att passa din omgivning, så att du kan njuta av en oavbruten lyssningsupplevelse oavsett var du befinner dig.

Batteritid och anslutningsmöjligheter

Beoplay HX imponerar med sin imponerande batteritid på upp till 35 timmar, vilket ger dig flera dagars lyssnande på en enda laddning. Dessutom erbjuder dessa hörlurar Bluetooth 5.1 för en snabb och stabil anslutning till dina enheter, samt en USB-C-port för snabbladdning och en 3,5 mm ljudingång för trådad användning.

Pris och värde för pengarna

Bang & Olufsen Beoplay HX är ett dyrare alternativ, men för dem som är villiga att betala för deras unika kombination av design, komfort och ljudkvalitet kan de vara en utmärkt investering. Om du är ute efter hörlurar som både ser fantastiska ut och levererar en exceptionell lyssningsupplevelse kan Beoplay HX vara det perfekta valet för dig.

In-ear vs over-ear hörlurar


 1. Over-ear hörlurar: Over-ear hörlurar är hörlurar som omsluter hela örat, vilket skapar en bekväm och isolerande lyssningsupplevelse. De har ofta större högtalarelement än andra hörlurstyper, vilket kan ge en rikare och mer kraftfull ljudupplevelse. Over-ear hörlurar är utmärkta för långa lyssningssessioner tack vare deras komfort och ljudisolering, men kan vara klumpigare och tyngre än andra hörlurmodeller.
 2. In-ear hörlurar: In-ear hörlurar är små och kompakta hörlurar som placeras direkt i örat. De är mycket bärbara och lätta, vilket gör dem perfekta för att använda på språng eller under fysiska aktiviteter. In-ear hörlurar kan erbjuda bra ljudisolering genom att skapa en tät försegling i örat, men komforten kan variera beroende på öronpropparnas passform och material. Vissa användare kan uppleva obehag efter långa lyssningssessioner.
 3. Brusreducerande hörlurar – in-ear vs over-ear: Brusreducerande hörlurar finns i både in-ear och over-ear modeller. Båda typerna av hörlurar använder aktiv brusreduceringsteknik för att eliminera oönskat bakgrundsljud och skapa en mer immersiv lyssningsupplevelse. Over-ear brusreducerande hörlurar tenderar att erbjuda bättre passiv ljudisolering tack vare deras design som omsluter hela örat. Å andra sidan är in-ear brusreducerande hörlurar mer kompakta och lätta, vilket gör dem mer bärbara och praktiska för användning på språng. Valet mellan in-ear och over-ear brusreducerande hörlurar beror på dina personliga preferenser, användningsområden och komfortbehov.

Sammanfattning – Vilka brusreducerande hörlurar passar dig bäst?

Nu när vi har gått igenom de fem bästa brusreducerande hörlurarna på marknaden är det dags att jämföra dem och hjälpa dig att hitta rätt modell för dina behov.

Jämförelse och rekommendationer för olika användarbehov

 • För den prismedvetne: Sony WH-1000XM4 erbjuder enastående prestanda till ett överkomligt pris och är ett utmärkt val för de som söker högkvalitativa hörlurar utan att behöva tömma plånboken.
 • För designälskaren: Bang & Olufsen Beoplay HX kombinerar skandinavisk design med enastående ljudkvalitet, vilket gör dem till det perfekta valet för de som värderar både stil och prestanda.
 • För Apple-fantasten: Apple AirPods Max är det ultimata valet för Apple-användare som vill ha en sömlös anslutning och imponerande ljudkvalitet i en lyxig design.
 • För den kräsna lyssnaren: Sennheiser Momentum 3 Wireless är det bästa valet för dig som värderar ljudkvalitet över allt annat och är villig att betala lite extra för att få den bästa musikupplevelsen.
 • För den innovativa användaren: Bose Noise Cancelling Headphones 700 står ut för sin innovativa design och teknik som ger enastående brusreducering och ljudkvalitet i en snygg och modern design.

Avslutande tankar och personliga rekommendationer

Alla dessa hörlurar är utmärkta val, och valet beror på dina personliga preferenser och behov. Om du vill ha det bästa av det bästa när det gäller både ljudkvalitet och brusreducering rekommenderar vi Sony WH-1000XM4 eller Bose Noise Cancelling Headphones 700. Om design och estetik är viktigt för dig kan Bang & Olufsen Beoplay HX eller Apple AirPods Max vara det rätta valet. För ljudentusiaster som vill ha den bästa ljudkvaliteten kan Sennheiser Momentum 3 Wireless vara den perfekta partnern för din musik.

Oavsett vilket alternativ du väljer kan du vara säker på att du får en fantastisk lyssningsupplevelse med dessa brusreducerande hörlurar. Lycka till med ditt val och njut av din musik som aldrig förr!


Vanliga frågor och svar