Bedside Crib - Vilken är bäst i test?

Bedside Crib - Vilken är bäst i test?

Hitta den bästa sidosängen för din baby i vår test.

author avatar

Anders Lindsborg

Sep 25, 2023   •  9 min lästid

Innehållsförteckning

En typ av säng som har blivit väldigt populär bland föräldrar är ett så kallat bedside crib som passar utmärkt för små barn. Ett bedside crib är ofta säkert och lätt att använda.

I denna artikel har vi utfört ett bäst i test och tittat närmare på vilket bedside crib som egentligen är bäst.

Detta är ett bedside crib

Ett bedside crib är en barnsäng som är utformad för att kunna stå intill föräldrarnas säng. Det innebär att barnet kan sova precis bredvid sina föräldrar men samtidigt göra det i en egen säng.

Vissa bedside crib har bara väggar på tre sidor vilket gör att föräldrarna lätt kan nå bebisen från sin egen säng. Denna lösning gör det också lättare att lyfta upp bebisen.

Det finns också flera bedside crib att köpa som har fyra väggar. Vilket som är bäst beror helt på ens eget tycke och smak.

3 saker att tänka på innan du köper bedside crib

Storlek: När man köper ett bedside crib är det viktigt att tänka över hur stort man vill att det ska vara. A och O är att välja ett bedside crib som barnet inte växer ur alldeles för snabbt samt ett som barnet får plats i.

Pris: Att köpa ett lyxigare bedside crib innebär ofta en högre kostnad än om man till exempel köper en vanlig spjälsäng.

Även fast ett bedside crib ofta bara kan användas tills barnet fyllt omkring 6 månader så ligger de vanligtvis i samma prisklass som en vanlig spjälsäng som kan användas i flera år om man så vill. Detta är värt att ha i åtanke när man köper ett bedside crib.

Design: Här spelar tycke och smak in. Det finns många olika bedside cribs på marknaden och dessa kommer i många olika former och med många olika utseenden.

Här är det också viktigt att se över om designen passar ihop med sovrummet i övrigt, eller fundera över om det känns okej att ens bedside crib sticker ut.

Bedside crib bäst i test

I detta bäst i test har vi testat många av de mest populära bedside cribs som finns att köpa på marknaden. Vi har gått igenom fördelar och nackdelar med samtliga. Vi har också tittat på flera olika faktorer som säkerhet, utformning och pris.

I denna artikeln redovisar vi de fem bedside cribs vi anser vara de bästa på marknaden. I slutet av artikeln avslöjar vi också vilket bedside crib som vi har utsett till bäst i test 2023.Moweo Bedside Crib

Moweo Bedside Crib

Denna produkt som går under namnet Moweo Bedside Crib är ett bedside crib som har en väldigt stilren utformning. Den har blivit väldigt populär bland nyblivna föräldrar som värdesätter fin design.

Till denna bedside crib har tillverkaren Moweo valt att använda sig av mjukt tyg i polyester samtidigt som benen är naturligt träfärgade.

Har flera olika höjdpositioner

När man använder detta bedside crib som förälder så kan man ställa in den i flera olika höjdpositioner. Den är inställd på att kunna justeras i hela fem olika höjdpositioner.

Samtidigt är detta ett bedside crib med väldigt bra ventilation. Detta tack vare det medföljande mesh-tyget.

Ett bedside crib med en nedfällbar sida

Detta bedside crib från Moweo är väldigt flexibelt och det går att fälla ned ena sidan för att snabbt få bättre uppsikt över sitt barn.

Moweo Bedside Crib är också väldigt enkel att flytta då den har hjul. Det går också lätt att fälla ihop detta bedside crib till en kompakt storlek.Fillikid Bedside Crib

Fillikid Bedside Crib

Detta bedside crib från Fillikid passar väldigt bra för alla barn upp till 15 kg. Detta bedside crib kan alltså användas av såväl en nyfödd bebis som ett barn som är strax över ett år.

Med en modern och inbjudande design passar Fillikid Bedside Crib bra i de flesta moderna sovrum intill föräldrarnas säng.

Detta bedside crib har en justerbar långsida

Fillikid Bedside Crib har en justerbar långsida som man enkelt kan fälla ned eller upp. Detta innebär att detta bedside crib kan användas både bredvid föräldrarnas säng men även som en egen säng som är fristående.

Den justerbara långsidan går enkelt att ändra vilket gör att föräldrarna snabbt kan byta läge på detta bedside crib. Detta är något som många föräldrar uppskattar under de långa och jobbiga nätter som hör till för nyblivna föräldrar.

Fästrem och bromsbara hjul ingår

Något vi anser är väldigt positivt med detta bedside crib är att en fästrem ingår när man beställer denna produkt från Fillikid. Det innebär att sängen inte kan glida från föräldrarnas säng när man har fäst den med hjälp av den medföljande remmen.

Något annat som ingår när man köper denna härliga produkt är bromsbara hjul. Det gör att det är enkelt att ställa sängen där man vill och det är också enkelt att flytta på den.Maxi-Cosi Iora Bedside Sleeper

Maxi-Cosi Iora Bedside Sleeper Säng

Detta snygga bedside crib går under namnet Maxi-Cosi Iora Bedside Sleeper Säng och det är väldigt populär produkt bland föräldrar som vill sova nära sitt barn. Sängen är nämligen väldigt enkel att få plats med intill föräldrarnas säng.

Maxi-Cosi har byggt ett bedside crib som är väldigt stadigt vilket innebär att föräldrarna inte behöver oroa sig för att råka rulla på bebisen.

Fem olika höjdpositioner att välja mellan

Denna säng kommer med fem olika höjdpositioner som föräldrarna kan välja mellan. Det finns också en sida som går att fälla både upp och ned.

Detta innebär att detta bedside crib från Maxi-Cosi Iora är väldigt flexibelt och passar bra ihop med de flesta storlekar på föräldrarnas säng.

Detta bedside crib kan enkelt tas med på resan

En annan stor fördel med detta bedside crib från Maxi-Cosi Iora är att den är enkel att fälla ihop. Detta görs snabbt och smidigt vilket innebär att det är lätt för föräldrarna att ta med detta bedside crib på resan.

Det medföljer dessutom en transportväska när man köper detta bedside crib, vilket gör det ännu lättare att snabbt ta med sig sängen.

Detta bedside crib passar utmärkt för alla barn upp till 9 kg.Troll Bedside Crib Two

Troll Bedside Crib Two

Denna Troll Bedside Crib Two är en stabil säng som samtidigt är väldigt säker för bebisen. Materialet som den är tillverkad i är nordisk björk vilket håller hög kvalitet. Sängen kan utan problem ärvas vidare i framtiden.

Sängen passar perfekt för alla som vill ha en hållbar och tålig bedside crib att ställa i sovrummet så att bebisen kan sova nära sina föräldrar under den första tiden.

Går att omvandla till vanlig spjälsäng

Denna produkt från Troll går att omvandla till en vanlig spjälsäng om man så önskar. Det går också att höja och sänka dess botten.

Dessa funktioner gör att denna produkt är enkel att anpassa och passar bredvid de flesta typer av sängar som föräldrarna sover i.

Lätt att både flytta och låsa fast

Troll Bedside Crib Two är en produkt som är enkel att både flytta och låsa fast. Sängen är utrustad med hjul på varje ben vilket gör den väldigt lätt att flytta runt så länge hjulen är i olåst läge.

Det går givetvis också att låsa hjulen vilket gör att det är enkelt att få sängen att stå fast när man väl aktiverat bromsanordningen.Babybay Bedside Crib Original

Babybay Bedside Crib Original

Babybay Bedside Crib Original är en klassisk barnsäng som är väldigt säker samtidigt som den kännetecknas av stilren och tilltalande design.

Barnsängen kan enkelt ställas in och har flera olika höjdlägen. Det innebär att det är enkelt att ställa den bredvid föräldrarnas säng oavsett hur hög eller låg säng föräldrarna har.

Utrustad med praktiska hållare

Alla bedside cribs i denna serie från Babybay är utrustad med praktiska hållare som gör att det är enkelt att fästa dessa bedside cribs bredvid föräldrarnas säng utan risk för att den glider iväg och skapar en lucka mellan sängarna.

Detta är väldigt praktiskt och det gör säkerligen att föräldrarna kan sova gott om nätterna utan att behöva oroa sig för att bebisen ska falla ned i golvet.

Går att använda även när barnet är större

Dessa bedside cribs från Babybay går även att använda när bebisen har blivit större. Det går nämligen lätt att omvandla denna produkt till en vanlig babysäng genom att komplettera den med en tillhörande sida från Babybay.

Dess stilrena design gör också att sängen enkelt kan omvandlas till ett skrivbord som barnet kan använda när han eller hon har blivit större.

Vinnare av vårt bäst i test – bästa bedside crib 2023

Då har det blivit dags att utse vinnaren i detta bäst i test. Och vinnaren är... Troll Bedside Crib Two!

Juryns motivering lyder att deras bedside cribs är väldigt prisvärda samtidigt som de får högsta poäng både för säkerhet och design. Trolls bedside cribs är både trygga och snygga och de är de bästa på marknaden 2023 enligt vårt bäst i test!