Vill du att ditt iPhone-batteri ska räcka längre? Stäng av dessa 2 iOS-inställningar

Några snabba ändringar av dina iOS-inställningar kan ge ditt batteri en boost.

author avatar

Anders Lindsborg

Oct 2, 2023   •  3 min lästid

cover

Innehållsförteckning

  • Ta bort widgetar från låsskärmen på din iPhone

  • Stäng av din iPhones tangentbordshaptik

iPhone 15 har lanserats, och det finns massor av bra erbjudanden just nu på den senaste iPhone, liksom förra årets iPhone 14. Men om du kör en äldre iPhone och inte planerar att uppdatera inom den närmaste tiden, kommer du sannolikt att vilja optimera ditt batteri för att din telefon ska kännas så ny som möjligt.

De flesta batteriproblem på iPhone kan förebyggas genom några enkla åtgärder - använd "optimerad laddning", undvik att överhetta din iPhone och låt inte batteriet laddas ur till noll.

Men tillsammans med dessa tips för iPhone-batterier finns det ett antal andra batterisparande tips för iOS 16 och iOS 17 som är mindre uppenbara men som kan hjälpa dig att hålla din iPhones batteri vid liv längre.

I den här artikeln kommer vi att täcka två funktioner i iOS 16 och iOS 17 som båda belastar din iPhones batteri i varierande grad, och hur du kan stänga av dem för att bevara batteriets livslängd. Det här är vad du behöver veta.


Ta bort widgetar från låsskärmen på din iPhone

Alla widgetar på låsskärmen tvingar dina appar att automatiskt köras i bakgrunden och hela tiden hämta data för att uppdatera den information som widgetarna visar, t.ex. sportresultat eller väder. Och eftersom dessa appar ständigt körs i bakgrunden på grund av dina widgetar innebär det att de kontinuerligt drar ström.

Om du vill spara lite batteri på iOS 17 är det bästa du kan göra att helt enkelt undvika widgetar på låsskärmen (och startskärmen). Det enklaste sättet att göra detta är att byta till en annan låsskärmsprofil - tryck ned fingret på din befintliga låsskärm och svep sedan runt för att välja en som inte har några widgetar.

Men om du bara vill ta bort widgetarna från din befintliga låsskärm trycker du nedåt på låsskärmen, trycker på Anpassa, väljer alternativet Låsskärm, trycker på widgetrutan och trycker sedan på "—” knappen på varje widget för att ta bort dem.


Stäng av din iPhones tangentbordshaptik

Överraskande nog har tangentbordet på iPhone aldrig haft möjlighet att vibrera när du skriver, ett tillägg som kallas "tangentbordshaptik" och som lades till iPhone med iOS 16. Istället för att bara höra klickljud ger haptisk feedback varje tangent en vibration, vilket ger en mer uppslukande upplevelse när du skriver. Men enligt Apple kan samma funktion också påverka batteriets livslängd.

Enligt Apples supportsida om tangentbordet kan tangentbordshaptik "påverka batteritiden på din iPhone". Det finns inga uppgifter om hur mycket batteritid tangentbordsfunktionen drar, men om du vill spara batteri är det bäst att hålla den här funktionen inaktiverad.

Lyckligtvis är den inte aktiverad som standard. Om du har aktiverat den själv kan du gå till Inställningar > Ljud & Haptik > Tangentbordsåterkoppling och stänga av Haptik för att stänga av haptisk återkoppling för ditt tangentbord.